Livet i Steffenshus præges af en vekselvirkning mellem behovet for fællesskab og behovet for at være sig selv. At trække sig tilbage på sit værelse, fordybe sig i tanker, høre lidt musik, surfe på internettet – eller bare hvile sig efter endt arbejdsdag.
Medbestemmelse og medindflydelse er en vigtig del af hverdagen. På de ugentlige husmøder skabes et rum, hvor den enkelte kan komme til orde. Måske fortælles om ønsker, hvad der er svært eller hvad man har oplevet i den forgangne weekend. Der laves aftaler, der vedrører hele huset, ferieønsker drøftes og meget, meget mere. Møderne afholdes ind imellem med nabohuset Elseshus som et stormøde.
Steffenshus ligger i gåafstand fra Tornsbjerggård. Der er i 2013 anlagt en sti, der binder hele Tornsbjerggård sammen. Hermed er der skabt mulighed for, at alle der har lyst og mulighed, kan spadsere på arbejde. Dette giver bevægelse og motion på en naturlig måde.
Steffenshus spænder mellem beboere, der er næsten helt selvhjulpne, til de der har mere behov for personlig og social støtte.

Der arbejdes med selvstændiggørelse, hvor det er muligt, samt med vedligeholdelse af færdigheder. Alle har opgaver, der gavner fællesskabet, fx at dække bord, tømme opvaskemaskine, tømme postkassen m.m., ligesom den enkelte er med til at holde sit værelse, skifte sengetøj, vaske tøj, støvsuge – alt sammen med forskellige grader af støtte.

Der er tilknyttet en medarbejder i Steffenshus – morgen, aften og i weekenden. En sovende nattevagt har ansvar for både Elseshus og Steffenshus.
Samarbejdet med Elseshus i hverdagen skaber mulighed for fleksibilitet på tværs af grupperne. Det giver mulighed for, at nogen kan tage ud af huset, medens andre hygger sig hjemme.

Steffenshus er indrettet med plads til fem til seks beboere. Der er tre badeværelser, to toiletter, en fælles stue med TV, et fælles køkken / alrum, samt en repos på 1. sal, med motions cykler.