Arbejdsområder
Brændeværkstedets arbejdsområder er i prioriteret rækkefølge:
1. Vi fremstiller brænde, som vi sælger til en butik på egnen
2. Vi sørger for affaldssortering
3. Vi klarer nu og da andet forefaldende udendørsarbejde
4. Vi hjælper lejlighedsvist i haven og æbleplantagen

Arbejdets beskaffenhed
Arbejdsprocessen i selve Brændeværkstedet er som følger: Ituskårne 30 cm lange stammer køres ind i værkstedet, hvor de stables og siden kløves på maskine. Det kløvede brænde stables og tørres, hvorefter det pakkes i sække à 10 kg. Vi leverer selv brændet til den pågældende butik.

Bortset fra at vi (som regel) ikke selv skover træet, er vi er med i arbejdsprocessen fra start til slut (levering). Da vi desuden producerer en vare, som andre efterspørger, giver vores arbejde god mening. Vi har kun én kunde og kan snildt klare at levere den efterspurgte mængde, så der er ingen stress på værkstedet.

Målgruppe
Vi kan beskæftige beboere, som har en vis praktisk sans, samt nogenlunde motorik. Arbejdet på Brændeværkstedet er enkelt, forudsigeligt og koncentreret om enkle arbejdsfunktioner. Arbejdet er derfor velegnet til beboere, som kræver enkelhed og forudsigelighed i hverdagen. I øjeblikket arbejder to beboere fast på Brændeværkstedet med støtte af en pædagogisk medarbejder. Det er muligt at beskæftige yderligere en beboer.