Livet i Elseshus har sin egen rytme. Her er der et ønske om og behov for at være sammen med en medarbejder. Hvis den enkelte vælger at trække sig, for bl.a. at bearbejde dagens oplevelser, er det naturligvis også muligt. Internet og musik er tilgængeligt, men bruges i mindre grad. Samvær, hygge og den nære kontakt spiller en stor rolle for beboerne i Elseshus.

Medbestemmelse og medindflydelse er en vigtig del af hverdagen. Der afholdes ugentlige husmøder, hvor alle deltager. Her skabes et rum, hvori den enkelte kan fortælle og blive lyttet til, f.eks. hvad der er svært, eller hvad man har oplevet i den forgangne weekend eller ferie. Der laves aftaler, der vedrører hele huset, feriemål drøftes og meget, meget mere. Møderne afholdes ind imellem med nabohuset Steffenshus som et stormøde.

Elseshus ligger i gåafstand fra Tornsbjerggård: Man kan spadsere på en sti i skovbrynet på Tornsbjerg Skov. Det tilstræbes, at alle spadserer på arbejde. Dette giver bevægelse og motion på en naturlig måde.

Beboerne i Elseshus har behov for nogen hjælp til alle livets gøremål. Således arbejdes der på støttende vis med vedligeholdelse af færdigheder og selvstændiggørelse. Alle har opgaver, der er til gavn for fællesskabet, og som er med til at styrke selvtilliden. Opgaver kan være: hjælpe til med at forberede aftenmåltidet, dække bord, tømme opvaskemaskine m.m. Den enkelte beboer er også med til at holde sit værelse, skifte sengetøj, vaske tøj, støvsuge – alt sammen efter evne.

Samarbejdet med Steffenshus, som Elseshus bor under tag med, skaber mulighed for fleksibilitet på tværs af grupperne i hverdagen. Det giver mulighed for, at nogen kan tage ud af huset, medens andre hygger sig hjemme.

Elseshus er indrettet med plads til tre-fire beboere. Der er bade- og toiletfaciliteter, fælles stue med TV, samt et fælles køkken-alrum. Beboerne har mulighed for at benytte motionscykler, der står i Steffenshus. Huset har trapper, og alle værelser ligger på første sal.

Der er tilknyttet en medarbejder – morgen, aften og i weekenden. Der er sovende nattevagt.