Årets gang har en særlig bevågenhed på Tornsbjerggård. Vi har gennem året mulighed for at sætte nogle pejlemærker for beboerne, som giver tryghed og sikkerhed – de vender tilbage igen og igen. Hvis den almindelige tidssans ikke er så stærkt udviklet, er der behov for noget andet at orientere sig efter i dagenes tilsyneladende uendelige malstrøm. Her kommer det rytmisk tilbagevendende ind som en stor hjælp. Derfor markeres årsforløbet med en række særlige fester. Det sker ofte, at beboerne begynder at efterspørge de aktiviteter, der er knyttet til en bestemt fest, når tiden for den nærmer sig.

Vi fejrer Adventstiden med en særlig lysfest. Her går beboere og medarbejdere i fællesskab ind og tænder et lys for hinanden: et billede på det sociale fællesskab vi indgår i, og på det vi gerne skulle være for hinanden. Det er en meget stemningsfuld og intim begivenhed som optakt til julen. Her er mulighed for at finde ro i sig selv og vende sig inderligt mod den store begivenhed, som vi hvert år i den mørke tid ser hen til – Jesu fødsel.
I juletiden øver og spiller vi desuden et spil om Kristi fødsel (se nedenfor).

Påske markeres med en særlig fest, evt. med indbudte foredragsholdere der fortæller os om Påskens betydning. Ved behov er der efterfølgende mulighed for samtale om de temaer og billeder som beboerne netop har hørt. Op til højtiden synger vi naturligvis de særlige sange, som er knyttet til påsken og markerer også dens komme ved f.eks. at male æg osv.

Vi holder St. Hans fest med traditionelt bål og udendørs folkedans. Det har i mange år været en begivenhed, hvor der kommer mange besøgende til Tornsbjerggård – både familie, venner og naboer er mødt op for at fejre aftenen med os.

Efteråret markeres med en fest for ærkeengelen Sankt Michael – en af de traditionelle kristne fester, som ikke længere har den store bevågenhed i det almindelige kulturliv. Festen er en blanding af en traditionel høstfest, hvor vi glædes over de rige gaver, som naturen har skænket os, og en opmærksomhed på kampen mellem de lyse og mørke kræfter i mennesket. For at kunne møde de udfordringer livet skænker os alle, har vi brug for at vide, at gode kræfter hjælper os. Samtidig har vi brug for at øve vores mod og handlekraft. Festen er præget af disse temaer, hvor vi finder aktiviteter, der både husker os på, at vi kan få hjælp, når vi behøver det, samt aktiviteter der udfordrer vores mod og vilje.

En helt særlig begivenhed er blevet Æblehøstfesten, hvor vi samles den første søndag i efterårsferien for at nyde frugten af årets høst i æbleplantagen. Der er smagsprøver på både æblesaft og dejlige modne æbler, samt boder med salg af produkter fra de øvrige værksteder på Tornsbjerggård. Desuden har indbudte gæster en bod, hvor man kan købe forskelligt håndværk/kunsthåndværk.
En rigtig festdag hvor mange også fra et større lokalområde har fundet vej til os.

Mortens aften har også en særlig udformning, idet vi festligholder den gamle legende om St. Martin, der i den kolde nat deler sin varme kappe med en stakkels fattig tigger. Ved denne lejlighed udsmykker vi også lanterner, og de, som har lyst, kan gå en lille tur i den mørke aften med sin tændte lanterne. Vi tænder et lille lys ved indgangen til den mørke tid….

Desuden markerer vi øvrige helligdage, f.eks. Kr. Himmelfart, Pinse osv., ud fra medarbejdernes lyst og initiativ til at lægge et særligt indhold i disse dage.