Morgensamling

Hver morgen samles alle beboere og medarbejdere til fælles morgensamling. Alle hilser på hinanden, og vi stiller os i en kreds omkring et smukt pyntet årstidsbord med et tændt lys. Der indledes med et fælles morgenvers. Derefter er der plads til praktiske meddelelser (fødselsdage, ændringer i skema, sygdom osv.), og beboere/medarbejdere kan fortælle noget, de gerne vil dele med alle. Derpå synges en fælles morgensang, som oftest relaterer til årstiden. Nogle beboere har ikke meget sprog, og vi øver derfor løbende en slags tegnsprog, som hedder ”tegn til tale”. Vi øver tegnet for f.eks. farver, og sætter det, vi har lært, sammen til små sætninger. Vi afrunder med at læse et lille vers, som man kan tage med sig i dagen, ønsker hinanden god arbejdsdag, hvorpå lyset pustes ud, og vi går ud på vores respektive værksteder klar til en ny dag.
Hermed prøver vi at adressere, at mennesket er et tredelt væsen. Med de mere højtidelige vers taler vi til ånden i os, med sangene rører vi følelsen eller det sjælelige, og vi glemmer ikke, at vi er jordiske væsner med et fysisk legeme, der har praktiske opgaver og behov.

Kulturmorgensamling

Hver fredag morgen laver vi en udvidet fælles morgensamling af en lille times varighed.
Her bliver der spillet lidt længere stykker musik, vi synger aktuelle årstidssange, samt fortæller lidt beretninger fra livet på gården. Vi hører oftest en historie oplæst eller fortalt, og der er i øvrigt plads til spontane indfald og ønsker.
Det er meget vigtigt, at denne stund frem for alt foregår i den rette stemning. De historier, som fortælles, er ikke altid med i et sprog og med et indhold, som alle beboerne kan fange med deres intellekt. Derfor er det vigtigt, at historierne i sig samtidig har en stemning eller et billede som taler stærkt til følelsen. Det samme kan siges om musikken, som spilles.