Keramikværkstedet er både et produktions- og et terapeutisk værksted, hvor målsætningen er at skabe en rolig og meningsfuld arbejdsplads, hvor der er plads til alle. Det tilstræbes, at alle på værkstedet oplever, at de er aktive deltagere i processen helt fra start til det færdige resultat:

• Finde et tema (f.eks. fisk), lave research på dette (f.eks. tur til Kattegatcenteret for at se og fotografere fisk, se i bøger, søge på internettet)
• Indkøbe materialer
• Finde på et nyt produkt/produktserie – ud fra de oplæg som beboere har lavet med nænsom støtte fra en medarbejder
• Selve fremstillingen – fra det rå ler til det færdige produkt (f.eks. tallerkener med fiskemotiver)
• Sælge produkter på markeder mv.

Det er afgørende, at det er beboernes egen kreativitet og personlige udtryk, der kommer frem i det færdige resultat.
Værkstedets produktion indgår i dagligdagen på hele Tornsbjerggård, idet mange ting kan bruges direkte i hverdagen – f.eks. skåle, fade, tallerkener mv. Derudover er produkterne værdsat på markeder mv. pga. deres høje kvalitative og æstetiske niveau.
Værkstedet ønsker og håber at kunne etablere et fast salgssted/butik i nærområdet (Odder) sammen med andre kunsthåndværkere.
Målgruppen for værkstedet er meget blandet: Nogle kan kun rumme en enkelt eller to opgaver på en dag, hvor det er målet at fastholde dem i denne aktivitet. Andre kan honorere mange og forskelligartede opgaver, men der som sagt plads til alle.
Der er for tiden 6 beboere og to faste medarbejdere i værkstedet.